Jokunen koristemuna näperreltiin taas maanantai-illan askarteluissa ja innostuin vielä kotonakin jatkamaan kun muutama munanen kaapista löytyi.

Kangasmunat2.jpg

Päällystettiin styroksimunia kankaalla. Ensin jaetaan muna neljään osaan pystysuunnassa, apuviivat voi piirtää tussilla. Viivoja myöten tehdään mattoveitsellä viillot. Näihin viiltoihin survotaan kangaspalan reunat. Kangas saa olla ylisuuri aluksi. Ensin survotaan toinen reuna. Sitten toista vähän, niin että ylimääräinen kangas on helppo leikata pois. Näin kangaspalasta tulee sopivan kokoinen. Päällystin kahdella eri kankaalla, yksivärisellä harmaalla ja valkopilkullisella. Kun kankaat on survottu paikoilleen viiltoihin voi saumat piilottaa nauhalla, pitsillä tai helmillä. Kiinnitin pitsinauhan pienillä neuloilla.

Toisen styroksimunan päällystin servettipaperilla ja decoupage-lakalla.

Kangasmunat.jpg

Isomman ruusukuvioisen munan tein kotona samalla tavalla kuin ylemmän kuvan pilkullisen. Saumoihin löysin kuminauhapitsiä, josta kuminauhaosuuden survoin sauman sisään ja pitsi jäi peittämään välit.

Pienemmän pitsimunan jaoin vain kahtia ja päällystin ensin yksivärisellä kankaalla, joka oli kyllä liian paksua ja jäi hieman ryttyyn saumoihin. Pitsikankaan murjoin päälle ja peittelin saumat ompelulankaan pujotetuilla helmillä. Olisin laittanut helmet ohueen kuminauhaan, mutta eipä ollut niin ohutta pienille helmille.

Jos munan haluaa ripustaa roikkumaan, kannattaa ennen koristenauhan tai helmien laittoa viritellä naru saumarakoon munan ympäri niin se ei irtoa. Koristenauhaa voi myös jatkaa ripustusnauhaksi ja solmia nauhan päät vaikka rusetille.

Rautalankakorin väkersin muuhun käyttöön, mutta eipä olekaan vielä löytänyt paikkaansa. Pidelköön nyt koristemunia ainakin pääsiäisen yli.

Munatkorissa.jpg

Munatkorissa1.jpg

Mukavia pääsiäisen pyhiä!