Talven uurastus loppuun saatettu! Minua ei haittaa yhtään että kevät on hieman myöhässä. Aurinko on houkutellut ulos jo pitkän aikaa koleasta ja pimeästä kellaritilasta, jossa penkkejä ompelin.

Takapenkki.jpg

Alkuperäinen verhoulu oli vihreä kangas/keinonahka. Jouset ja pehmusteet vähän miten sattuu...

Selk%C3%A4noja.jpg

Etuistuin.jpg

Etuistuin oli nähnyt aurinkoa ja istujia vähän takapenkkiä enemmän. Uuden verhoilun tein mustasta nahasta/keinonahasta.

Lokakuun alussa aloitin takapenkin purkamisen. Istuimen ompelin ensin, sen jälkeen selkänojan. Ja ettei kaikki menisi kuin unelma niin istuimen ompeleminen meni opetteluksi. Kun olin saanut selkänojan myös kasaan, ei istuin ja selkänoja sopineetkaan yhteen. Makkaroiden saumat ei olleet kohdakkain, ei sinne päinkään! Istuin meni siis täysin uusiksi.

Takaistuin1.jpg

Istuimen makkarat.

Takaselk%C3%A4nahka.jpg

Selkänojan salmiakkikuvio. Selkänojat sekä eteen että taakse oli paljon mukavampia tehdä kuin yksinkertaisemmat istuinosat.

Sovitus.jpg

Useamman illan uurastuksen jälkeen sovittelua runkoon.

Etuistuin1.jpg

Etuistuimen selkänoja levällään keinonahkaisia sivuja vailla. Tein istuimen ja selkänojan kulutukselle joutuvat osat, eli makkarat, niiden viereisen kaitaleen (kuvassa vasemmalla) ja käsinojan aidosta nahasta, koska pelkäsin että nahan ja keinonahan väriero tekee jossakin valossa aidosta nahasta sinertävän sävyisen. Näin penkkien etuosiin ei tullut keinoa ja aitoa nahkaa vierekkäin muuten kuin tereen verran.

Valmis2.jpg

Tausta täysin keinonahkaa.

Valmis.jpg

Valmis3.jpg

Valmis4.jpg

Valmis1.jpg

Nyt on mieli tyhjä ja kepeä. Kesä saa tulla!

Ihanaa kevättä!