Suuri käsityö -lehti on koukuttanut minua puikoille jo monet vuodet. Viime vuosina olen huomioinut herkimmin pitsiä muistuttavat hennot ja kevyet neuleohjeet ja tämä aikaansaannos ei suurta poikkeusta siihen tee.

1.jpg

Lehti on vuoden 2016 nro 9. Siitä voisi päätellä että hetken olen huivia nykertänyt... Talviaikaan sen aloitin, muistan miettineeni pitkään soveltuuko aikoinaan Tallinnasta ostamani ohut tumman harmaa lanka tähän työhön. Käyttämäni lanka on niin ohutta, että neuloin sitä kaksinkertaisena. Harmikseni en muista mikä sekametelilaatikkoni vyötteistä oli tämän langan ympärillä.

3.jpg

Mallin alku oli minulle jotenkin tosi haastava, taisin purkaa pari-kolme kertaa ensimmäisen mallikuvion kokonaan alkutekijöihin ennen kuin sain kuvion kohdilleen. Ohjeen mukaan kuviot neulottuani tajusin että lanka ei riitä reunukseen. Huivista uupuu 10 cm:n pätkä erilaista kuvioa pitkältä kaarevalta sivulta. Harmittaa kun olisin halunnut tästä vähän muhkeamman huivin.

4.jpg

Mallissa ihastuin palloreunaan, joka ei sitten niin kivalta näytäkään ohuella langalla virkattuna. Jos saisin pidettyä levottomat jalkani kurissa ja jaksaisin istua paikallani pidempään yhdellä istumalla niin neuloisin uuden samanlaisen huivin hieman paksummalla langalla...kaikista takkuisista silmukoiden putoamisista huolimatta!

2.jpg

5.jpg