Pupu on viikon verran saanut päivittäin osakseen huomiota. Aloitin Huopakirjan ohjeen mukaan, en kylläkään piippurasseilla vaan pelkällä rautalangalla ja kokeilin ensimmäistä kertaa huovuttaa vedellä ja saippualla. En tiedä teenkö jotakin väärin vai eikö kärsivällisyys vain riitä, mutta en saanut huopaa huopumaan niin että se jäisi kunnolla kiinni. Uutta kerrosta tehdessä edellinen tuntui aina hieman löysältä. Rautalangan päälle kiedoin sukkahousua, johon huovan pitäisi suht hyvin tarttua.

Noh, jonkun kerroksen muutamana päivänä yritin märkähuovuttaa, mutta pupun kuivahdettua yön aikana otin neulan ja pistelin yhdeltä istumalta pupun valmiiksi. Neulalla työstäminen tuntuu olevan enemmän se minun juttu, kuin veden ja saippuan kanssa läträäminen. Rautalanka pupun sisällä oli melkoinen haitta neulalla pistellessä.

Ohje: Huopakirja, Tupu Mentu, Tiina Mikkelä, Ulla Paakkunainen. Valkoinen pupu


Pieniä sydämiä syntyi kuin itsestään, tikuttelemalla nämäkin. Punaisen olen  jälkikäteen märkähuovuttanut. Käyttötarkoitusta en ole sydämille vielä keksinyt, mutta muutamia ajatuksia jo roikkuu ilmassa...