Vuosittainen jo kai perinteeksi muodostunut rompepäivätapahtuma Nurmeksessa oli jälleen viime vuotista suurempi. Kaikkea ihanaa ja jopa "ennen näkemätöntä" vanhaa oli tarjolla. Puiset vetokärryt jäi haaveeksi, kunpa vain olisi oma pihamaa jonne kaikkea ihanuutta haalia!

Vanhaa Arabiaa tietysti oli taas tarjolla paljonkin. Olen ostanut kuppi/asettiparin silloin kun jokin erityinen silmää miellyttää. Tällä kertaa matkaan lähti tällainen.

Teekuppi-normal.jpg

Kuvio ja erityisesti sen väritys teki vaikutuksen. Myyjä osasi kertoa sen verran että teekuppi on kakkoslaatua ja ehkä 1920-30 luvulta. Pohjassa ARABIA massaan painettu leima, jossa ylä- ja alapuolella kirjainyhdistelmiä. En ole vielä löytänyt kuviota ja tietoa siitä Arabian koristekirjastosta.

Toisen mysteerikupin ostin kaksi vuotta sitten.

Mustakuppi-normal.jpg

Tätäkään kuviota en ole vielä mistään löytänyt. Leimasta päätellen valmistusvuosi todennäköisesti 1964-71. Pohjassa lukee lisäksi "käsinmaalattu" ja kirjaimet SV.

En ole vielä saanut aikaiseksi laittaa kyselyä asiantunijoille. Lähinnä kuvioiden nimet kiinnostavat kun en ole niitä missään aikaisemmin nähnyt. Kuppien arvo on toissijainen, mielestäni en kuitenkaan ole maksanut niistä liikaa siihen nähden että ne ovat ostohetkellä valloittaneet sydämen.

Dianan ostin vuosi sitten itselleni lahjaksi kun täytin pyöreitä vuosia.

Picture%20407-normal.jpg

Tämä kuppi nosti taas päätään kauppiaan monien tarjolla olleiden kuppien seasta, sen verran siro ja hienostunut että erottuu edukseen.