Ostin alennusmyynnistä lantioille kietasitavan essun 5 eurolla. Suht napakkaa kangasta ja Finlaysonin merkeillä varusteltu. Heti kyti ajatus että laukkuhan tästä tulee.

Ollaan ensi viikoksi lähdössä Egyptiin ja ajattelin tekeväni laukun vasta reissun jälkeen, mutta eihän sitä malttanut... Illalla pyörittelin kangasta ja suunnittelin vähän, aamulla surauttelin laukun kasaan. Tai no nelisen tuntia siinäkin suurin piirtein meni. Kaavat otin aikaisemmin tekemästä laukusta, samoin kuin sisusvuoren, jossa oli jo valmiiksi kännykkätasku ja vetoketjullinen pikkutasku. Tällä tekeleellä ratkesi myös laukkuongelma matkalle, sopiva kaikelle mukana pidettävälle ja muutamalle pikkuostokselle, olematta kuitenkaan liian suuri. Kantohihnasta tein sen verran pitkän että menee pään yli olalle eikä roiku liian alhaalla. Helppo kiepsauttaa laukku etupuolelle turvaan ylimääräisiltä käsiltä.

Ja kangasta jäi vielä johonkin muuhun kivaan!

Kantohihna tuli kätevästi essun nauhoista ja vetoketjun ompelin myös jo valmiiksi essun yläosaan ommeltuun nauhaan. Järkevää ompelujärjestystä miettiessä menikin sitten aikaa.