Sain sangollisen vanhoja kynttilänjämiä tuttavalta uudelleensulatettavaksi. Ensimmäistä kertaa kokeilin sulatusta, enkä edes tullut etsineeksi tietoa tai kokemuksia, miten kannattaa tehdä. Kokeilin muutamalla kynttilällä vanhassa kattilassa pienellä lämmöllä ja huomasin heti ensimmäisen virheen, kynttilöiden pienetkin mustat palamisesta tulleet likatahrat lillui sulan joukossa, eikä niitä millään sieltä pois saanut. Loput kynttilät rapsuttelin veitsellä läpi ja pilkoin niin että sain vanhan langan pois ennen kattilaan laittamista. Työlästä, mutta se kannatti, sain jopa muutaman puhtaanvalkoisen kynttilän, vaikka suurin osa vanhoista oli kellertäviä. Nähtäväksi jää miten nämä sitten palavat. Tässä osa kynttiläsatoa.

Hyvin palaa uusvanhat kynttilät! Ylemmän kuvan kynttilöistä olen raaskinut polttaa isoa valkoista kirkkaassa lasissa. Nuo sydänlasiset jääköön erikoistilaisuutta odottamaan, ja matalat saattaa eksyä joulupöytään.

Punaiset pöytäkynttilät tein kissanruokapurkkeihin. Huonon kuvanlaadun takia raidat ei näy, kissanruokapurkkihan ei ole täysin sielä. Lisäksi sain valkoisesta massasta muutaman pöytäkynttilän, mutta jähmettyessä sydänlanka upposi vinoon ja kynttilän sisään tuli onkalo. Kokeilen joskus polttaa nekin, jospa en polttaisi mitään muuta niiden mukana.