On purettu, hinkattu, maalattu, hinkattu, maalattu ja kasattu, mutta kun valmis kaluste pääsee suoraan käyttöön niin se on jo niin "osa perhettä" että unohtuu saman tien viikkojen vaivannäkö ja nähtävästi aikaansaannosten esittelykin. (Ilmankos tuntui että kyllä sitä jotain pientä on tullut talvea odotellessa puuhasteltua)

Pöytä ja tuoli saivat uuden ilmeen jo reippaasti ennen joulua. Huokaisin, kun valmiiksi sain, että nyt heitän hanskat tiskiin ja aloitan pölyttömän joululoman. Pölytöntä arkea on nyt jatkunut, seuraava valmistuva odottaa enää petsiä ja lakkaa...

Olohuoneeseen päätynyt pöytä jäi talokaupassa ristiksemme. Enpä erityisemmin ollut ajatellut että kaukosäätimet lötköttäisi pyöreän pöydän päällä...jotenkin kulmikas on enemmän mun juttu. Ja nyt tässä kirjoittaessa hoksasin, että pöytähän kaipaa olohuoneeseen pyöreän kaverin viihtyäkseen, siksi se on näyttänyt vähän surulliselta.

Tämmöinen se siis oli...

Py%C3%B6re%C3%A4p%C3%B6yt%C3%A41.jpg

Pyökkiviilutettu pinta. Ja koska reunaan oli liimattu jokin pyökkiä muistuttava muovinauha, jouduin uusimaan sen viilulla, jotta saisin värin vaihdettua. Tässä vaiheessa tämä minun yleinen ajattelu huonekalun entisöinnistä -pientä laittoo se vaatii vaan- heitti taas härän pyllyä.

Py%C3%B6re%C3%A4p%C3%B6yt%C3%A42.jpg

Tosi kiva että viilua oli ullakkovarastossa, muuten pöytä olis jossain muualla kuin olohuoneessa tällä hetkellä.

Hyvä siitä lopulta tuli huonosta kuvanlaadusta huolimatta. Sitten etsitään jostain jotain pyöreää kaveriksi.

Py%C3%B6re%C3%A4p%C3%B6yt%C3%A4.jpg

 

Vanha perinteinen syöttötuoli koki myös nuorennusleikkauksen. Se vaappui joka suuntaan ja pöytätasokin puuttui. Säälitti raukka kirpparilla, toin kotiin 7 eurolla.

Sy%C3%B6tt%C3%B6tuoli.jpg

Valkoinen siitä piti tulla, kun muistelin että kalustemaalia oli jäänyt yli rengin kaapista. Olihan sitä, mutta vaalean sinisenä. Eipä väri minusta tuolia pahenna vaikka tytöllä käytössä onkin. Taustalla näkyvässä astiakaapissakin on samansuuntaista sävyä.

Sy%C3%B6tt%C3%B6tuoli1.jpg

Pöytätason tein ronskisti valmiista mäntylevystä. Ohkaisempikin olis välttänyt, mutta eipä ollut höylää millä ohennella. Siinäpä saa sitten vaikka istua jos siltä tuntuu, ei pienistä hätkähdä.

Sy%C3%B6tt%C3%B6tuoli2.jpg

 

Loppukevennyksenä hääkuva. Kehykset myös kirpparilta 5 eurolla. Hääpari kehysten päällä koristi kakkua juhlapäivänä. Hoksattiin myöhemmin että parin voi mökötystuulella kääntää selät vastakkain...siinäpä napottavat nokat pystyssä.

H%C3%A4%C3%A4kuva1.jpg