Sain Retriikalta hienon tunnustuksen ja haasteen vastailla kysymyksiin, kiitos!

Ja nytpä muistui mieleeni että olen tainnut saada haasteen aikaisemminkin...kaaauan sitten. Pahoittelen, siihen olen uhohtanut vastata. Sama pää joka säällä! (kanssa-asuja on jo tottunut siihen että voin unohtaa asiat viiden minuutin sisällä kun siitä on keskusteltu)

No nyt kuitenkin tarraan tähän;

Haasteen säännöt:

1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.4. Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyille.

liebsteraward.png

Vastaukset saamiini kysymyksiin;

1. Mitä sait viimeksi valmiiksi?

Keittiön tapetoinnin ja vähän maalausta.

2. Mitä on nyt työn alla?

Laskosverho, kohta valmis. Lopputalvesta aloitin palmikkoneuleen, joka oli melkein koko kesän tauolla. Nyt olen sitä hiljalleen koittanut saada eteenpäin. Pieni puutyö valmistuu ihan näillä näppäimillä. Sisustusjuttuja keittiöön on muutama kesken. Yleensä minulla on yksi neule tai virkkuu, puutyö ja ompelus kesken yhtä aikaa. :D

3. Mitä lojuu laatikossa kesken?

En edes tiedä. Ei taida kovin paljon unohduksiin jääneitä projekteja olla. Ne on niitä ”työn alla” olevia. Onpas; yksi tyynynpäälinen, jos siitä sellainen joskus vielä tulee.

4. Mitä huomaat hamstraavasi juuri tällä hetkellä?

Sisustusjuttuja ja vanhoja huonekaluja!! Pitäisi erota FB:n kirpparilta...

5. Käytätkö töissäsi kierrätysmateriaaleja?

Aina mahdollisuuksien mukaan. Olen viimesen päälle hamsteri, roskiin menee aika vähän asioita, koska luulen tarvitsevani niitä vielä joskus johonkin.

6. Minkä käsityötaidon haluaisit oppia?

Haluaisin syventyä neulomiseen ja sen tekniikoihin enemmän. Sorvauksen haluaisin myös oppia (kunnolla), siitä blogiasiaa myöhemmin. Uutena juttuna haluaisin osata maalata kynäruiskulla. Ruisku minulla on, mutta aikaa harjoitteluun ei ole.

7. Mitä käsityötaitoa voisit opettaa muille?

Puutöitä (paitsi sorvausta). Niiden tekeminen tulee jotenkin luonnostaan. Vaikka en tietysti aina onnistu itsekkään, niin työtavat ja tekniikat kumpuaa jostain syvältä ja paljon olen niitä myös oppinut vuosien varrella. Ja ai miten hyvälle vasta sahattu puu tuoksuukaan!

8. Onko käsillä tekeminen mielestäsi katoava kansantaito?

Haluan kovasti uskoa että ei. Mutta viime aikoina olen kyllä yllättynyt miten vähän ystäväpiirissäni on neulojia ja ompelijoita!

9. Muistatko ensimmäisen käsityösi ala-asteelta?

Muistelisin että huopakankaasta käsin ommeltu kala. Tai en tiedä onko se ensimmäinen, pitäisi kai kysyä äidiltä. Aarrelaatikon kätköistä se löytyy edelleen. Löytyi myös kissa. Se on sitten jo vähän edistyneempi versio, aika pirullinen katse...

IMG_5063.jpg

10. Vaihtuuko kotisi sisustus vuodenaikojen mukaan?

Yleensä ei. Jouluksi eniten. Keväällä laitan kynttiläjutut kaappiin ja syksyllä otan ne taas esille. Meillä on viimeisen vuoden aikana ollut hitusen vaihtuva sisustus lähes joka huoneessa. Riipaisen aina vähän sieltä ja täältä...

11. Miltä näyttää ompelu/askartelu/työskentelypisteesi?
Kuva siitä kiitos! :)

Karultahan se näyttää! :D Eikä tilaa hirveästi ole. Kaivelin jonkun aikaa sitten vanhan saumurin kaapista ja yritin saada toimimaan. Kankaasta riippuen toimii miten sattuu, mutta se nyt vie pöydästä sen tarpeellisen työskentelytilan.

Olen nyt siivonnut askarteluhuonetta (melkoinen urakka!),  josta tulee tytölle huone kunhan saan laskosverhon valmiiksi. Tämä työpöytä ja muutamat muut tarvikkeet jää huoneeseen nyt ainakin toistaiseksi kunnes keksin ja kerkiän kehitellä paremman ajatuksen.

 IMG_5036.jpg

Haasteen saa Omista käsistä ja Villinä villaan  -blogit!

Ja heille kysymykset;

1. Kuvaile itseäsi kolmella adjektiivilla.

2. Mistä saat inspiraatiota tai ideoita töihisi?

3. Mikä tekemästäsi käsityöstä on eniten käytössä?

4. Teetkö asian kerrallaan, vai onko aina monta rautaa tulessa?

.5. Mikä on ensimmäinen käsityömuistosi?

6. Oletko mieluummin suunnittelija ja haaveilija vai tekijä ja toteuttaja?

7. Mikä voimauttaa sinua?

8. Mikä sai sinut aloittamaan bloggamisen?

9. Oletko hyvissä ajoin- vai viime tipan ihminen?

10. Milloin nauroit viimeksi vedet silmissä?

11. Osaatko istua sohvalla tekemättä yhtään mitään?