Jemmasin -siis jätin keittiön pöydälle viemään sitäkin vähäistä tilaa- viimeisimmät kaksi tyhjää munakennoa. Siinä ne on nököttänyt pari kuukautta ja jotenkin näköaisti ne jo ohitti aivan asiaankuuluvana. Eilen vihdoin etsin sytykeruusujen ohjeen ja reviskelin kennot palasiksi. Tänään suurin piirtein aamupuuron sijasta keittelin kynttilöitä ja dippailin ruusut sinne. Ei kovin suuri homma, mutta melkoisen siivon sain aikaan. Rapsuttelen kynttiläroiskeita keittiöstä vielä pitkään, tein aika löysin rantein ja rapatessahan roiskuu.



Ohjeessa kattilaan laitettiin ensin vähän vettä ja sitten tuhottavat kynttilät. Laitoin kyllä oman käsityksen mukaan vähän vettä, mutta kai kynttilää oli sitten niin vähän, että steariini ei peittänyt ruusuja kunnolla. Ihan kivan näköisiä niistä silti tuli, ei kuitenkaan näin ruskeita kuin kuva antaa ymmärtää, enemmänkin punertavia. Kivan helppoja ja nopeita tehdä.

Virkkuukoukku on heilunut myös ahkerasti, kaksi mattoa on valmiina ja kolmas tulossa. Neljäs jäi vaiheeseen kun (taasen jälleen kerran) kyseinen kude loppui kesken. Odottelen jonkun aikaa jos sitä saisi lisää tai sitten sovellan toisella värillä maton loppuun. Tässä nyt kuitenkin nämä kaksi valmista. Pienemmän halkaisija n. 55 cm ja isomman 85 cm.



Ohje löytyy täältä.