Sitä on koitettu harrastaa niin tiuhaan kun vaippojen pesu- ja kuivumistahti sallii. Täyskestoilijoita meistä ei ehkä tule, mutta joka ikinen käytetty kestovaippa parantaa mieltä! Myönnän että kakat yritän metsästää kertakäyttöisiin, jospa sitten kun ruoka on enemmän kiinteää, kykenen siivoamaan kakat myös kestoista.

Vaippoja ei ole vielä niin paljon että voitaisiin kestoilla joka päivä. Uskaltauduin vihdoin tilaamaan kolme valmista sisävaippaa ja materiaalit TSI-vaippoihin. Vaippavarasto tuplaantui heti kerralla!

Kestovaipat-normal.jpg

Kaavat ja ohjeet ompeluun löysin kestovaippayhdistys.fi -sivuilta. Materiaalit riitti neljään taskuvaippaan. Ohje oli yksinkertainen ja malli ainakin meillä toimiva. Lisäksi taskuvaippa kuivuu nopeasti, joten ne saadaan ensimmäisenä pesun jälkeen käyttöön. Imut ompelin hamppufleese-kankaasta, joka sekin tuntuu toimivan hyvin, ja pesukertojen myötä odotan imutehon paranemista.

Koska vaippojen suhteen olemme säästölinjalla (sekä luonnon että rahan kannalta), valitsin materiaalit edullisimpien joukosta. Kuoreksi BR PUL kosteussulku ja kuivaliinakankaaksi kotimainen CoolMax. En ainakaan tällä kertaa hairahtunut ihaniin kuviokankaisiin...

Tässäkin tuli opittua taas kantapään kautta...jos olisin tilannut 10 cm enemmän kankaita, olisin saanut ehkä jopa kaksi vaippaa enemmän! Tai ainakin yhden ison ja kolme pienempää. Nämä vaipat ovat L -kokoa. XL olisi ollut jo tytölle kohta sopiva ja mennyt tietysti pidempään mutta kangas ei järkevästi riittänyt niin näillä mennään nyt niin kauan kun päälle mahtuvat.