Tänä vuonna elokuu on ollut viileä ja sateinen. Aikaisempina vuosina puolen kuun aikaan synttäreitä juhliessa on ollut monesti lämmin ja vielä hyvinkin kesäinen sää.

Vaikka en synttäreitä tänä vuonna millään tavoin juhlinut, sain yllätyksenä lahjaksi kasvihuoneen touhupaketin! Lapio, möyhennystyökalu ja hanskat asiaan kuuluvassa laatikossa.

Garden-normal.jpg

Ovaali vati löytyi pihalta ruostuneena. Yksi reikä on ajan saatossa ehtinyt puhjeta mutta muuten ehjä astia sai valkoisen maalin pintaan. Ensi kevät näyttää minkälaiseen käyttöön astia päätyy.

Ihana Aasinkorva tupsahti kotiimme myös syntymäpäivälahjana.

Kukkaruukku-normal.jpg

Kasvi sai ruukuksi perinteisen saviruukun, jonka maalasin valkoiseksi. Tädiltä lainasin idean pitsireunukseen. Ompelin pitsistä sopivan renkaan ja asettelin paikalleen. Pysyy hyvin reunan päällä ja tarvittaessa saa irti.

 

Ensimmäistä kertaa oman sadon tuotoksia ihastellessa melkein unohtuu itse sadon korjuu. Sipulit keräsin kuivumaan ja perunoita on syöty jo muutaman kerran. Porkkanoita harventelen sitä mukaa kun niitä syödään. Kovin on osa vielä pieniä.

Sadonkorjuu-normal.jpg

Omenoita odotan kovasti! Nämä on vielä pieniä enkä tiedä mitä lajikettakaan ovat. Yksi puu on tunnistettu Kaneliomenapuuksi mutta kolme muuta kasvaa näitä vaaleita omppuja. Kaksi puuta ovat todennäköisesti samaa lajiketta (valkea kuulas?) ja kolmas jotain hillo-omenaa. Hillopuu tekee kyllä tänä syksynä todella pieniä omenoita, että enpä tiedä saako niistä hilloksi asti.

Omput-normal.jpg

Viinimarjojakin riitti sen verran että mehuksi sain kolme litraa ja pakastimeen muutama pussi. Riittää tälle vuodelle.

Kurkku jota en raaskinut kasvihuoneeseen viedä kuumuuden takia innostui todella kasvamaan keskeneräisessä makkarissa! Satoa ollaan saamassa viiden kurkun verran!!

Kurkku-normal.jpg

Tomaatti raukka kukkii nyt kasvihuoneessa kun lämpöasteita on enää vain 10... Kovasti mietin jo siirtämistä kurkun kaveriksi yläkertaan. Paprikakin on tehnyt muutaman hedelmän, mutta näyttää jostain syystä surkastuvan ennen kuin syötäväksi asti ehtii.

Ensimmäinen kesä näiden kaikkien vihreiden keskellä on ollut opettavainen ja yllättävän palkitseva! Kiirettä on ollut mutta siitä huolimatta odotan jo innolla ensi kevättä!