Olikohan viime kevättä vai sitä edeltävää syksyä kun aloitin neulomaan palmikkoneulejakkua. Langat ostin ihan kyseistä neuletta varten muistaakseni Oulun jostain käsityömyymälästä jo pitkän aikaa ennen neuleen aloittamista.

Alku meni jouhevasti kun kuvion oppi muistamaan. Takakappaleen jälkeen iski taantumus ja etukappaleet taistelin jollain lailla välillä reippaasti purkaen. Hihat uskalsin tehdä yhtä aikaa. Joskus olen sitä koittanut ja sekoillut niiden kanssa ihan urakalla, mutta nyt onnistui hyvin. Ja valmistakin tuli nopeasti, vaikka lisäyksissä ja kavennuksissa meni aikaa miettiessä. Ja lopuksi nyöri. Se valmistuikin yllättävän ripeästi, luulin että kestää ikuisuuden. Neuloin siis puikoilla, en omista neulemyllyä.

Picture%20120.jpg

Isoilla nro 7 puikoilla reikäkuvion oikea laita jäi löysäksi. Kuvio ei ole ihan symmetrinen, mutta sentään jälki on tasainen ja yhtä "löysä" joka rivillä samassa kohdassa.

Picture%20127.jpg

Kameraa en ole vieläkään oppinut kunnolla käyttämään. Neuleesta olisi saanut varmasti tarkemman kuvan pienillä säädöillä kun vain olisin jaksanut niihin paneutua. Itselaukaisimen löytämiseenkin piti ohjekirja etsiä avuksi...

Kesällä neule on kiva kaveri mekon kanssa jos pelkällä mekolla ei tarkene.

 

Malli: Suuri Käsityö 2012 nro 4

Lanka: Viking Vilma väri 612

Menekki: 350 g

Puikot: nro 7 pyöröpuikko

Huom; lanka ja puikot eivät ole samat kuin SK:n ohjeessa.

 

Hyvää alkanutta vuotta 2016 kaikille!