Vuoden vaihteessa kävin pitkästä aikaa paikallisessa käsityöliikkeessä ja hetken mielijohteesta ilmoitin itseni askarteluiltoihin joka maanantai pääsiäiseen saakka. Kotona kun en keksi millään mitään tekemistä... no ei ihan pidä paikkaansa... Nauratti jo liikkeestä lähtiessä että meneeköhän nyt pikkuisen yli tämä puuhastelu. Järkevämpää olisi ollut ilmoittautua johonkin -makaa tunti tai edes puolikas tekemättä yhtään mitään- kurssille. Mutta mulle sen ehkä pitäisi olla -pötkötä pakkopaidassa- kurssi tai muuten opettelisin letittämään hiuksiani, jos ei muuta tekemistä olisi saatavilla.

No mutta kivaa askartelussa on ollut. Rentouttavaa "vaihtelua" hommaan tuo samanhenkinen seura ja se ettei tarvitse koko ajan olla valppaana ja kytätä kelloa tai hätkähtää itkuhälyttimen jokaista sorahdusta. Myös se että jotain valmistuu parissa tunnissa, on melkein huumaavaa, kun yleensä teen samaa työtä monta kuukautta.

Tässäpä maanantai-iltojen satoa;

Pientä valinnanvaraa askarteluissa on ollut. Muut taiteilivat kukkia paperinarusta, minä päälystin pahvisen suuren yllätysmunan ruskealla kukkapaperilla. Paperi on siis ihan tavallista monissa marketeissa kukkien paketoimiseen käytettävää suojapaperia. Aloitin keskeltä suurella kuvalla, tai tässä tapauksessa tekstillä. Kiinnitys Decoupage-lakalla. Reunoille pienempiä paperinpalasia. Paperin teksteissä ei ollut oikein valinnanvaraa, mutta silti tekstipuoli miellyttää omaa silmää.

Yll%C3%A4tysmuna1.jpg

Munan toiselle puolikkaalle tuli kukkanen.

Yll%C3%A4tysmuna.jpg


Neulahuovutusta olen kokeillut ennenkin, mutta tällä kertaa malliksi leikattiin kuva lautasliinasta, joka jäi huovutuksen ja alustan väliin. Koukuttavaa neulailua! Patalapun toiselle puolelle tikkasin ruskean ohuen huopalevyn peittämään taustan.

Patalappu.jpg


On väännetty myös rautalangasta! Näitä kupposia olen nähnyt monesti ja nytpä tiedän kuinka semmoinen tehdään.

Rautalankakuppi.jpg


Puu tehtiin surrilangasta, jota yhteen puuhun tarvitaan 500-800 grammaa. Mitä enemmän lankaa, sitä tuuheampi puu. Meidän puista tuli vähän hoikemmat. Nippu surrilankoja sidottiin kahdesta kohdasta tukevasti paksulla langalla, jolloin keskiosa jäi rungoksi ja toisen langan alapuolelle tehtiin juuret, toisen langan yläpuolelle oksat. Juuret tehtiin kiertämällä kaksi noin 10 langan nippua toisiinsa. Oksat tehtiin samoin, mutta yhteen oksaan käytettiin 2-8 surrilankaa. Sekä juuria että oksia tehtäessä ei oteta aivan vierekkäisiä lankoja nippuihin, vaan langat poimitaan mahdollisimman kaukaa toisistaan, jotta puu pysyy kasassa kun tukilankasidokset avataan.

Puu2.jpg

Tämän puun korkeus on noin 25 cm. Oksille ripottelin pyöreitä lasihelmiä, jotka kimaltaa kauniisti auringonvalossa. Puuta oli todella haastava kuvata ja sadepisaroilta näyttävät helmet katosivat jonnekin kuvatessa.

Oli jännä huomata miten saman ohjeen mukaan tehtynä kaikista puista tuli erilaisia. Helmien väri tietysti vaikuttaa paljon, mutta puiden mallitkin vaihtelivat tekijän mukaan. Kaikista puista tuli todella hienoja.

Omastani tuli kauniisti karu, niinkuin askartelupiiriläiset totesivat, että minun versioni näyttää yksinäiseltä pystyyn lahonneelta puulta saaressa.

Puu1.jpg