Paljon on tapahtunut, mutta kuvaaminen ja postaus kulkee hieman jäljessä. Saatiin liiteriosaa nostettua ja kivijalkoja suoristettua. Ainakin nyt ensihätään ne pahimmat.

IMG_4540.jpg

Olen touhunnut sisällä ja vähän ulkonakin. Saatiin navetan kattoremonttiin lainaksi henkilönostin ja pitihän sillä käydä aitan ylisten ikkunakin irroittamassa. Kätevää, jopa korkeanpaikankammoiselle! Ikkkuna on nyt taas paikallaan, mutta pielet vain osittain maalattu, niin enpä viitsi vielä kuvaa siitä laittaa.

Sisälle siis! Sielläkin on nyt jo kaksi seinää maalattu ja ainoastaan takaseinästä puuttuu muutama levynpalanen. Mutta nämä kuvat on ajalta ennen maalauksia.

Sis%C3%A4verhous.jpg

Seinien laudat on purettu navetan ylisillä olleista ilmastointihormeista. Ne (kaksi kappaletta siis) törrötti navetan katolla kuin savupiiput suojana vain pala kattopeltiä. Lahoja kun olivat niin kattoremontin yhteydessä päätettiin että puretaan hormit kokonaan pois. Säälitti tietysti, onhan ne osa vanhaa navettaa, mutta jos niistä putoilee jo lumen mukana palasia maahan niin eipä niitä kannata säästelläkään. Ja kun nykyään niille ei käyttötarkoitusta ole niin ei viitsi korjaamaankaan ruveta. Meille ei ehkä tule navetallista lehmiä...

Seinälaudat on yli kolme senttiä paksuja ponttilautoja. Hioin kaikki toiselta puolelta puhtaiksi ja sahasin huonoimmat osiot pois. Kaupasta en olisi yhtä tuhtia tavaraa raaskinut aittaan hommata!

Ovisein%C3%A4.jpg

Laudat riitti hyvin pitkälle ikkunaseinälle ja oviseinälle. En ole vielä päättänyt jättäisinkö oven jommalta kummalta puolen laudat maalaamatta. Niissä näkyy naulan reikiä ja muutakin kulumaa, on ihan mielenkiintoisen näköinen ilman maalia.

Katto.jpg

Katon tein ennen seiniä. Sekin on peräisin hormeista. Lyhyttä raakalautaa. Aikaa katon tekemiseen meni ja paljon. Kattoparrujen välien leveydet vaihteli vähän, niin en voinut sahata kaikkia lautoja sopiviksi yhdellä kertaa. Harjasin pätkät puhtaaksi ennen maalausta ja naulasin kattopalkkeihin. Kivan elävän näköinen. Ja samalla tuli siivottua navetasta roskapuut hyötykäyttöön!

Vielä pieni silaus ja sisus on valmis!