Kevät meni ihmetellessä. Aitan sisustus ei silloin paljon edennyt edes mielikuvissa. Nyt on sentään jotain tapahtunut, mutta valmista ei vielä ole tullut. Ensin täytyisi hoidella synnytys pois alta ja kaksi pitkää penkkiä on sen jälkeen työjonossa ennen kuin saan aittaan viimeiset kalusteet.

Päivitän nyt kuitenkin saavutukset tähän asti.

Picture%20642.jpg

Ovelta näkymä sisään. Levitettävän sohvasängyn mahtui juuri ja juuri kasaamaan oikealle paikalle. Pitkät tummat selkänojatyynyt ovat vireillä olevasta sohvaprojektista (johon ne eivät tule) ja kaipaavat vielä päällystystä. Mikään kangas omista valikoimista nyt vaan ei mielestäni tähän yhdistelmään sovi, joten tyynyt odottakoon kangastaan.

Vaalea kulmikas pöytä ei ole jäämässä aittaan, todennäköisesti. Tarkoitus on tehdä pieni korkeampi kahvipöytä ja jonkinlaiset jakkarat, mutta niin kuin sanoin, hoitelen muutaman muun asian ensin.

Tilkkutäkin ompelin patjan suojukseski ja miksi ei lisälämmikkeeksikin viileämmän yön sattuessa vierailijoille. Leikkelin 11x11 cm palasia kahdeksasta eri kankaasta. Samalla sain vähennettyä kangasvarastoja edes muutamalla palalla. Ylijääneet tilkut ompelin kahdeksi pieneksi tyynyksi.

Picture%20635.jpg

Tilkkukankaan ja valkoisen lakanakankaan väliin leikkasin joutilaasta päiväpeitosta samankokoisen täytteen.

WP_20160609_006.jpg

Silittelemään en taaskaan joutanut...

Picture%20648.jpg

Ostin facebookin kirpparilta kotiin vanhan sohvapöydän ja samalta myyjältä bongasin tämän pirteän sinisen kaapin. En paljon kaapin alkuperää kysellyt ennen kuin hakuhetkellä myyjä otti asian puheeksi. Kaappi on kuulema astiakaapin alaosa, josta on vain raa'asti sahattu yläosa pois. Kuvassa, jonka perusteella kaapin ostin, sen päällä oli liina ja liinan alla piti olla samanlainen sininen maali kuin kaapissa muutenkin. Tästä erehdyksestä myyjä infosi ennen hakua niin kuin asiaan kuuluu. Mutta vasta kotona kaappia aittaan kantaessa huomattiin että hehän (myyjän mummo) ovat pitäneet kaappia väärin päin. Sininen pinta on nytkin kaapin alla. "Jalat" joiden päällä kaappi seisoo on sitä raa'asti sahattua reunaa mistä yläkaappi on katkaistu.

En edes kokeillut kaappia oikein päin. Tuo puinen kansi näyttää kivalta ja sopii puiseen seinään. Hioin kantta vähän ja sivelin Osmo Color -vahalla (väri kuusi, hieman valkoinen). Kannen tummat kohdat vaaleni ja tasoitti pinnan värieroja. Siitä tuli hieno.

Picture%20647.jpg

Kaappi toimii minikeittiönä heti oven vieressä. Jo viime kesästä lähtien olen etsinyt kirppareilta ja myyjäisistä suurta vesikannua ja emalivatia kaapin päälle. Ei ole vielä löytynyt sopivia. Juomavesi tulee sitten kanisteriin piiloon ovien taakse. Samoin kahvinkeitin, saavat vieraat halutessaan herätä omia aikojaan aamukahville.

Picture%20654.jpg

Yltiöromanttinen hylly ja Arabian kupit kirpparilöytöjä.

Picture%20656.jpg

Minikeittiökuvassakin puoliksi näkyvä ohkainen kangas oven edessä toimittaa hyttysverkon virkaa. Muutama paino täytyy vielä alahelmaan lisätä niin ei tuuli nostele. Tein kankaalle samanlaisen pidikkeen kuin vanhoissa astiakaapeissa on käsipyyhkeelle. En vain hoksannut lähikuvaa ottaa, näkyy jollain lailla toisessa kuvassa.

Oven vieressä painava metallinaulakko ja peili. Pieneen nojatuoliin virkkasin matonkuteesta päälisen. Pitkäjänteistä puuhaa! Näitä tuoleja minulla on kaksi, mutta nyt vain toisessa on päälinen. Virkkaus pienentää tuolia entisestään, ihan fyysisesti ja ulkonäöllisestikin, enkä tiedä tuleeko toinen tuoli samanlaista päälistä saamaankaan. Molemmat oli alunperin ajatus tuoda aittaan, mutta voi olla että kumpikaan ei lopulta sinne jää.

Sisustaminen jatkuu mielikuvissa ja kirppareilla. Viimeistään pöydän ja tuolien valmistuessa laittelen lisäkuvia.