Jopas on aika vierähtänyt kun on mukavaa tekemistä. Pääsin käymään kangaskaupassa jotenka ompelukone valtasi ruokapöydän moneksi päiväksi ja surisi aina kun mahdollista. Oli omituinen tunne kun sain ompelukset valmiiksi, keskityin kai niin intensiivisesti niihin, että suljin koko muun maailman mielestä. Kissaparat, hyvä etteivät syytä heitteillejätöstä kun jäivät vähälle huomiolle.
Noh, tein siis vaaleanharmaan neulosjakun.Koko on muuten hyvä, mutta hihat saisi olla pidemmät ja suista leveämmät, koska kääräisen hihat aika usein ylös. Pidensin hihoja ohjeesta vielä kolmella sentillä. Malli on mukava, vaikka taitaa vaatia totuttelua. On vähän hassun näköinen jos on edestä liikaa kiinni. Kangas on ihanan ohut ja keveä.
Valkoinen tunika jakun alla on muutaman vuoden takainen ompelus, joka nähtävästi kaipaa fiksailua. Kangas ei jousta yhtään! Ompelen sivusaumaan vetoketjun, pukemisen ja ennenkaikkea riisumisen helpottamiseksi.Mallin sivuun tuli omituinen kulma, joka on survaistu jakun sisäpuolelle, niin kuin kai kuuluukin... Taskun virkaa se ei korvaa, mutta kyllä antaa pikkuisen "pöyhkeyttä" vaatteelle, ei roiku tylsästi päällä.

Malli: Suuri Käsityö 1/2012 neulosjakku
Kangas: Single puuvillatrikoo, Eurokangas
Koko: 40
Kankaan menekki: 2,4 m

Suuressa käsityölehdessä tämän nelosjakun alla oli valkoinen tunika, jonka tein mustana. Tiedä sitten oliko sekään viisas värivalinta, kangas näyttää imuroivan nimen omaan niitä valkoisia kissankarvoja itseensä urakalla. Tunika ei ole jakun alla sopuisasti samassa kuvassa (niin kuin lehdessä oli) kun se ei mahdu sinne... tai ei ainakaan näytä kovin fiksulta. Molemmat on tehty kokoon 40, tunika olisi saanut olla 38.Malliltaan tunika on suht suora, eli kurvit puuttuu. Luulin että se ei haittaa, mutta haittaa se! On yöpaitamainen olo ja vielä kun edessä on kaksi isoa taskua ja napit niin ne lisää tuota uneliaisuuden tunnetta. Kangas kutistuu pesussa hippusen ja odottelenkin ensimmäistä pesua, jonka jälkeen teen muutaman muotolaskoksen.
Hihoissa on tampit sisällä ja ne saa napilla kiinnitettyä ylös. Kivan tuntoinen päällä, toivottavasti vielä ensimmäisen pesun jälkeenkin.Kangas on pikkuisen joustava ja himmeästi raidallinen ja ruttuinen. Ei siis kaipaa silitystä kovin usein.

Malli: Suuri käsityö 1/2012 tunika.
Kangas: Matilda -raita
Koko: 40
Kankaan menekki: 2,8 m