Iltalehdessä oli joskus artikkeli vesimelonihai-kakusta. Jäi mieleen, että jomman kumman lapsen synttäreille kokeilen hain tehdä. Tyttö täytti eilen hurjat 3 vuotta ja kun ei mikään prinsessaneitonen ole, niin vesimeloni lähti kaupasta mukaan. Kaupassa jo pyörittelin melonia ja mielessä mietin että ei näytä hailta, vaan enemmän virtahevolta meidän meloni.

Meloni1.jpg

Ja virtahepo siitä lähti muokkautumaan. Tasoitin pohjan ensin että pysyy lautasella, tai edes suurin piirtein pöydällä. Seuraavaksi piirtelin pikkuisen apuviivoja ohuella tussilla, että en aivan muotopuolta leikkaisi. Koska suu ei ole suora, niinkuin hailla, en leikannut kerralla isoa palaa pois. Terävällä kuorimaveitsellä leikkasin kuoren läpi palasen ja väänsin irti. Näin, pala kerrallaan, avasin suun.

Meloni2.jpg

En kovin paljon suunnitellut tulevaa hippoa kun veitsi jo kävi ja suun leikattua tajusin, että hampaiden kohdalta olisi pitänyt jättää kuori leikkaamatta.

Meloni3.jpg

Sain kuitenkin hampaat pysymään, vaikka vähän jännitti katkeaako ne kokonaan kun kuorta ei jäänyt tueksi yhtään. Suun sisäpuolta kaiversin ensin veitsellä alkuun, hampaita varoen. Loput nielusta kuoputin lusikalla.

Meloni4.jpg

Korvat muotoilin kuoresta, johon jätin vähän punaista hedelmälihaa sisäpuolelle. Kiinnitin ne cocktailtikuilla nelko alas taakse. Puolikkailla rypäleillä sommittelin samalla silmien ja nenäreikien paikat.

Meloni5.jpg

Meloni6.jpg

Silmiksi lohkoin vihreän rypäleen pitkittäin luomeksi ja tumman poikittain silmäksi. Kiinnitin puolikkailla tikuilla, ettei menisi läpi suusta. Neniksi kaiversin reijät ja taivutin vielä pienet rypäleviipaleet reunoille, ne pysyi paikoillaan kiinnittämättä.

Meloni7.jpg

Lopuksi hedelmäsalaattia suuhun ja lautaselle. Lisäsin kaapista valmiiksi tehtyä salaattia sitä mukaa kun hipolta hupeni.

Meloni11.jpg

Meloni12.jpg


Karkkiastiana tyttären tuleva korurasia (josta hän ei vielä tiedä). Niinkuin aikaisemmin mainitsin, tyttö ei ole niin nuuka leikeissään, vaan poikien lelut ja touhut kiinnostaa ihan yhtä lailla. Neuvolassa eilen aamulla lasten kivat lasit, joista toinen silmä on peitetty, ei saaneet näöntarkastuksessa olla päässä. Niinpä leikittiin merirosvoa ja hän pisti käden silmälle lapuksi tarkastuksen ajaksi, ja hyvin onnistui. Synttäreillä siis aarrearkullinen herkkuja. Sahasin kepinpätkän sopivan pituiseksi ja kiinnitin pienellä ruuvilla arkun sivuun. Kansi aukeaa kokonaan (helppo täyttää jos karkit loppuu kesken) mutta pysyy sopivasti auki.

Viirit tein tapettirullan lopusta ja nauhaksi leveää pakettinarua.

Meloni10.jpg

Muffineista tuli hauskoja Lidlistä löytyneellä silikonivuoalla. Kukat, leppäkertut ja perhoset vieraat saivat koristella itse mieleisekseen sokerikuorrutteilla ja strösseleillä.

Pullat.jpg

Hauskaa vappua!