Nykyisessä pienessä eteisessämme kengät pyörii pitkin lattioita ja samoin niistä kantautunut hiekka. Enkä tietenkään lähikaupoista löytänyt mieleistäni kenkätelinettä niin tee-se-itse iski jälleen. Hyvää harjoitusta tulevia näyttöjä varten.

Pintakäsittelyyn ostin Tikkurilan petsilakan sävytettynä mustan-ruskeaksi. Ensimmäisen ohennetun käsittelykerran jälkeen väri oli aivan väärä, mutta jollain tavalla miellyttävä. Aavistuksen ajopuun sävyinen ja kuluneen oloinen. Ehdin hioa pinnan ensimmäisen kerran ennen kuin hoksasin ottaa kuvan.



Jos minulla olisi ollut pelkkää lakkaa ennestään jo olemassa, olisin saattanut jättää työn tämän väriseksi. Tarkoitus oli saada telineestä yhtä tumma kuin takana näkyvä laatikosto. Kenkätelineenä, varsinkin näin syksyn alla, ei yksi kerros lakkaa riitä kosteiden kenkien säilytyskalusteessa. Joten käsittelin työn vielä kaksi kertaa.



Vähän vain onneksi harmittaa. Lopputulos on siistimpi tummana mutta johonkin aion vielä tuon ajopuun värin laittaa. Enkä hevin enää osta petsilakka-yhdistelmää. Hankala käsitellä, ei imeydy puuhun petsin tavoin (tietenkään). Aluksi kokeilin levitystä vaahtomuovin palasella, mutta väri ei tummunut ensimmäisen kerroksen jälkeen yhtään. Sivelin hankalasti pensselillä. Oikeaoppisesti olisi tietenkin pitänyt käsitellä tuote osina ja kasata vasta sen jälkeen tai kasattuna ruiskulla. Tässä tapauksessa kumpikaan vaihtoehto ei tullut kysymykseen...