Kotiäitiys on nyt taaksejäänyttä aikaa. Neljä ja puoli vuotta kotona pörräämistä päättyi elokuun alussa kun aloitin työt ihanassa paikallisessa askartelu ja käsityöliikkeessä! Juuri siinä jossa kävin yhden kevään askartelukurssilla. En oikein vieläkään usko todeksi että vien lapset aamuisin hoitoon, jotta pääsen itse käsitöiden pariin päiväksi! Ja kaiken lisäksi molemmat lapset viihtyvät hoitopaikoissaan todella hyvin.

Töissä mainitsin viime viikon alussa että haluaisin ostaa saumurin. Moni ompeluinto on laantunut saumurin takkuamisen takia. Sain töistä vinkin mistä kannattaisi konetta kysyä ja niinpä jo perjantaina liikkeelle tuotiin Pfaff -saumurin esittelymalli, jonka sitten ostin uutuden huumassa.

Pfaff.jpg

Tarkoitus oli ostaa käytetty ja ehkä vähän jämerämpi kone. Jotenkin luotan enemmän vanhoihin rautakasoihin kuin uusiin muovikoneisiin. Kaikista eniten epäluuloa minussa herättää sana "hobby" koneen kotelossa ja tällainen "hobby" nyt sitten jököttää ompelupöydälläni.

Pfaff pääsi kotona heti tositoimiin. Minulla oli jo valmiiksi leikattuna kaavat ja kankaat 104 kokoiseen paitaan ja huppariin. Ompeluinto vain katosi kun olisi pitänyt vanhaa saumuria kaapista kaivella. Sillä kun ei saa nättiä jälkeä sitten millään. Uuden koneen kanssa meni hyvä tovi ennen kuin sain ohuelle trikoolle sopivan ompeleen säädettyä, mutta oi ihanuutta miten siistejä saumoista tuleekaan! Sitä kun on tottunut vähän huonompaan jälkeen niin siistit saumat on todella ilo silmälle.

Ensin ompeluun pääsi tähtihuppari. En muista mistä olen kangaspalan ostanut. Trikoita on ilmestynyt kaappiin jokunen palanen milloin mistäkin.

Huppari1.jpg

Suuren käsityön malli 19 lyhyt huppari, lehdestä 9/1013. En tehnyt vuoria, vaikka sillä olisi saanut monikäyttöisemmän hupparin. Pojalla on paitapula, joten ajattelin että ohuempi huppari on sisätiloissa mukavampi.

Huppari.jpg

Resorien ompelussa on vielä pientä viilaamista. Ohjeessa hihansuut ja helmakaitale oli tehty samasta kankaasta kuin huppari, joten jouduin sovittelemaan resorien kokoa omasta päästä. Ja eihän se ensimmäisellä kerralla ihan nappiin mennyt.

Huppari3.jpg

Kaavan huppu on aika valtava näin pienelle miehelle. Hupun sisäpuolelle laitoin yksivärisen harmaan trikoon, senkin hankkinut jostakin hetken mielijohteesta. Tuo harmaa on uskomattoman pehmeän tuntuinen, harmi kun sitä ei riittänyt vuorikankaaksi asti.

Huppari2.jpg

Ja kasvuvaraakin vielä jäi, ei ehtinyt lapsi kasvaa pois vaatteesta ennen sen valmistumista!

Ensikokemus saumurista oli ihan positiivinen. Epäluulo ei ihan heppoisesti mielestä katoa, mutta ompeluintoa uusi kone nosti roimasti!