Vihdoin valoa sisään, eikä säkissä niin kuin hölmöläiset...

Ikkuna2.jpg

Eikä aitta ole kaatumassa, vaikka kuvasta vois kuvitella. En vaan näköjään osannut ottaa kuvia suoraan.

Reikä siis saatiin seinään puukkosahalla. Kohtalaisen nopea homma. Ensikertalaiseksi tietysti olis voinut harjotella johonkin vähemmän tärkeään kohteeseen... Mutta hyvä tuli! Kehys istuu paikallaan.

IMG_4391.jpg

Ostin siis kuusiruutuisen ikkunan ensin. Sitten etsin sille sopivimman karmin, jonka muokkasin sopivaksi. Sitten kävin aitassa mittailemassa! Yhtään senttiä isompi ikkuna ei olisi paikalleen mahtunut. Poikkiparrua ikkunan alla piti laskea vähän, mutta se onnistui kohtalaisen helposti ja tukeva rakenne saatiin aikaiseksi.

Ikkuna1.jpg

Seiniin tulevat laudat odottaa jo työn alkamista aitan lattialla.

Ikkuna3.jpg

Vasta kuvasta huomasin miten sopivasti koivu näkyy ikkunasta sisään!

Ikkuna4.jpg

Ikkuna5.jpg

Ikkuna paikallaan. Parin tunnin työ kahden hengen voimin. Puitelaudat sain paikalleen seuraavalla viikolla, pikkuhiljaa. Ja kun luulin että valmista tuli, huomasin unohtaneeni lipan ikkunan päältä. Tein puitteet samalla yksinkertaisella mallilla kuin yläkerran pikkuikkunassa. Työlästä pystylaudoitettuun seinään tikapuilta käsin.

Ikkuna7.jpg

Fiksua olisi tietysti ollut maalata ikkunanpielet valmiiksi, mutta malttamaton ei ehdi odotella kauppojen aukeamista viikonlopun yli kun kerran säät suosi.

Ikkuna8.jpg