Näillä mennään sitten lopputalvi! Punaisenmeren rantamaisema. Aurinko paistoi Sharm el Sheikhissä koko viikon, mutta viileähkö tuuli piti ilman raikkaana. Ja kyllä päiväsaikaan ehti lämminkin tulla. Nyt viiden asteen pakkanen ja auton lumesta kaivaminen ei tunnu yhtään kivalta.

Olisin halunnut sitä Egyptin puuvillakangasta, kun ennen lähtöä netistä luin että se on laadukasta ja suht edullista. Enpä sitten löytänyt yhtään kangaskauppiasta! Huiveja ostin sitten itselle kaksi ja tuliaisiksikin asti.

Mausteita ja erilaisia teeaineksia oli vaikka mihin vaivaan ja makuun. Basaareissa tarjottiin kuvan vasemmassa reunassa isoissa saaveissa olevista kukista keitettyä teetä ja oli se niin hyvää että piti kotiinkin ostaa.

Matkan kohokohta oli tietysti pyramidit. En osannut ajatella että ne kohoaa Kairon kerrostalojen takana vaan jossain matkan päässä keskellä valtavaa hiekkalaatikkoa. Kerrostalot jotenkin lisäsi pyramidien vaikuttavuutta.

Kairon retki otettiin paikallisen matkatoimiston kautta ja hyvä reissu olikin. Kahdessa yössä matkattiin edestakaisin reilut 1000 km ja päivällä käytiin Egyptin museossa, papyrus-galleriassa ja pyramideillä. Rankka mutta antoisa päivä!