Katastrofi! Ompelukone otti ja hajosi kolmisen viikkoa sitten. Ommelvalitsin jumittui napinläpiompeluun ja lopulta koko nuppi jäi käteen. Oli tuskainen viikko kun en tiennyt vienkö koneen lääkäriin vai annanko miehen purkaa ja ehkä koota jos vielä osaa. Annoin lopulta purkaa kun saatiin tuttu kaveriksi hommaan ja kone toimii taas, jei!! Yksi pieni mutteri pyörii kyllä pöydällä ylimääräisenä, jännityksellä ompelen milloin jossakin taas naksahtaa...

Jo heinäkuun puolella ennen koneen hajoamista ompelin pari mekkoa. Rovaniemellä käydessä kolusin kaikki vaatekaupat etsien juhlamekkoa naapureiden häihin. Ei löytynyt kaupoista, joten kävin Eurokankaassa. Sieltä palatrikoolaatikosta ostin ison palan omasta mielestäni aika räväkkää kangasta. Jokin kukissa ja raidoissa viehätti, vaikka epäilin uskaltaisinko tuota kangasta päälleni juhliin laittaa.

IMG_4925.jpg

Kankaassa raidat on vaakasuorassa, leikkasin kaavat vinoon. Todella mukavan tuntoinen päällä, kuin toinen iho. Siltikään en uskaltanut...ostin mustavalkoisen mekon häihin.

Toisen mekon tein samalla kaavalla, vähemmän joustavasta kankaasta. Halusin toisen arkisemman mutta yhtä mukavan mekon.

IMG_4941.jpg

Kauluksesta ajattelin tehdä löysän, itsestään laskeutuvan, mutta kangasta kaulukseen jäi liian vähän. Jätin asian hautumaan ja sillä välin muuta ommellessa kone hajosi enkä ole kaulusta ehtinyt vielä korjata. Leikkaan liiat kankaat pois ja teen peruspyöreän kaula-aukon. Eipähän kurista!

Kaavat lyhennetty Suuri Käsityö nro 5-6 2015.