Laatikosto on pikkuriikkinen, kokonaismitoiltaan noin 30x15 cm. Ajattelin ensin helmille ja muille korujen valmistamiseen käytettäville tarveaineille, mutta toisaalta miksi ei myös valmiille koruille. Yhden laatikon koko on noin 7,5 x 8 x 4,5 cm (LxSxK).
Koristelistasta en ole vielä ihan varma. Se ei ole kiinni laatikostossa, hetkellisen ajatteluvirheen takia ajoin taustalevyn uran sekä pohja- että kansikappaleeseen yläpuolelle. Toinen ajatteluvirhe sattui heti perään; olisin voinut kääntää kansikappaleen toisin päin. Ajoin sitten uran toisellekin puolelle sen enempää ajattelematta. Koristelista näyttää kuvassa ihan hyvältä, mutta todellisuudessa vaatii pientä hiontaa ja yhden maalikerroksen lisää. Yhtenä aamuna lista löytyi maton alta kissakultien hampaanjäljillä koristeltuna.
Materiaalina mänty, myös laatikoissa muuten paitsi pohjat ja koko laatikoston tausta on 4 mm:n vaneria.Laatikon etureuna on vain 5mm paksu, enkä löytänyt tarpeeksi pieniä siistejä ruuveja. Lyhensin ruuvit smirgelillä.
Vetimet tuotti myös päänvaivaa. Sain valmiit puiset nupit ystävältä, mutta mielikuvissani näin metalliset vetimet ja niitä etsin kesän aikana aina kun muistin. Vastottain torilla näin myytävänä vanhoja verhoripustimia, jotka saivat ruveta toimittamaan vedinten virkaa. Työlästä leikellä, taivutella, hioa ja rei'ittää, mutta lopputulos vaivan arvoinen.