Vuodenpäivät, ehkä vähän pitempäänkin, neuloin Novitan Tempo langasta pitkähihaista neuletakkia. Viime kesänä pyörittelin valmiita etu- ja takakappaletta sekä yhtä kokonaista ja toista puolikasta hihaa... ja kerin kappaleet takaisin lankakeriksi! Työssä voi näköjään mennä niin kauan että ehdin kyllästyä malliin ja tietenkin uusimmasta Suuresta Käsityölehdestä löysin uuden innostuksen kohteen.

Kun sitä lankaa sitten oli useampi kerä niin kuluttaahan ne piti, vaikka on tähän malliin hieman liian paksua. Kärsimätön ei jaksanut odottaa että kaupat aukeis seuraavana aamuna ja sais sopivampaa lankaa!! No soveltamiseksihan se tietenkin meni. Ja viime metreillä se lanka sitten loppu. Eikä varmasti ole tämän kylän kaupoissa yhtään kerää mallistosta pois jäämässä olevaa lankaa! Löysin sen kerän kuitenkin lopulta ja liian innoissaan taas väkersin kaulusta valmiiksi että sehän veti toiselta puolelta helmaa ylöspäin. Nyt vihdoin jaksoin purkaa koko kauluksen ja tehdä uudestaan. Yllätys oli kun uudelleen tehtynä lankaa jäikin yli, ja kaapista löytyi vielä puolikas kerä joka oli hukkunut muiden lankojen joukkoon... Mutta neule on nyt valmis ja kuvioiden puolesta haastavin ja kaikkiaan onnistunein tähän mennessä.

Malli: Suuri Käsityö 9/2011 Palmikkoliivi. Ihan oman näköinen sovellushan tästä tuli tuon langan paksuuden takia ja taskut jätin edestä pois. Sisäpuolelle kauluksen molemmin puolin tein nauhat että liivin saa kiinni jos joskus tarve vaatii.