Olen kokeillut hopean juottamista muutaman kerran kirjan ohjeiden mukaan. Luulin että teen jotain väärin ja viimeisestä kokeilusta onkin nyt yli vuosi. Viikonloppuna vihdoin sain oikeanlaista oppia kansalaisopiston Hopealevytyö -kurssilla. Tein sittenkin kaiken ihan oikein, materiaalivalinnassa vain oli vähän vikaa...

Olisin voinut istua kurssilla koko viikon! Vähän ehdin saada aikaan, mutta paljon opin ja sain varmuutta tekemiseen. Se minkä takia kurssille halusin, oli sormuksen teko ja kiven upottamisen oppiminen. Ne tehtiinkin ensimmäisenä. Kivivalikoima olisi voinut olla suurempi, ainoa miellyttävä kivi oli tiikerinsilmä.

tiikerinsilm%C3%A4sormus-normal.jpg

En tehnyt upotusta perinteisellä tekniikalla, koska mielestäni tähän sormukseen reuna on siistimpi kun sitä ei naputella kiven ympärille. Reunasta tuli muutenkin niin napakka että jouduin voimalla painamaan kiven kiinni ja se napsahti kuuluvasti paikalleen, että pysyisi varmasti ilman liimaakin!

Toisena työnä ehdin tehdä riipuksen, noh melkein valmiiksi...

h%C3%B6yhenriipus1-normal.jpg

Käyttökelpoinen riipus on näinkin, mutta tarkoitus on lisätä kartiohelmi höyhenen kaveriksi. Toivottavasti saadaan toivottu jatkokurssi parin kuukauden päästä, niin on suuremmat mahdollisuudet onnistua kivikupin teossa kerralla!

Tällainen on lopullinen ajatus.

h%C3%B6yhenriipus-normal.jpg