Ystäväni haaveili ostavansa vanhan sohvakaluston, jos verhoilisin sen hänelle uudelleen. Tietenkin kiinnostuin ja siro kolmen istuttava sohva ja kaksi nojatuolia tuli työn alle.

Kalusteet oli verhoiltu ruskeankeltaisella plyysikankaalla. Puisissa rungoissa kauniit kukkakaiverrukset. Muuten ehjät, mutta kangas kaipasi päivitystä tähän päivään.

Sohva16.jpg

Sohva5.jpg

Olin ystävän mukana katsomassa kalusteita kun hän niistä teki kauppaa ja muistelen että myyjä olisi sanonut, että ne on ehkä kertaalleen verhoiltu. Joka tapauksessa edellinen verhoilu oli tehty raa`alla kädellä. Koristenauha oli naulattu ronskisti nauhan päältä kiinni joistain kohdista, liekkö pikakorjaus.... Myös kankaat oli osittain naulattu ja niitit oli julman kokoisia ja työläästi irrotettavia.

Sohva2.jpg

Ei löytynyt aarteita purkutöissä, yksi 10 pennin kolikko, klemmari ja muistilappu. Satulavyöt, rungon pehmusteet, välikankaat ja pintapehmusteet oli ehjiä ja hyväkuntoisia niin en niitä lähtenyt vaihtamaan.

Sohva4.jpg

Sohva6.jpg

Kangas tilattiin Briteistä Ana&Ina nimisestä verkkokaupasta. Aivan liian ihania pellavakankaita koko putiikki täynnä! 

Harmaaseen taittava vaalea Eden oli edullinen, mutta verhoiluun soveltuva. Sen verran ohkainen kuitenkin että ompelin ja nidoin lakanakankaasta pohjaverhoilun pehmusteiden päälle.

k%C3%A4sinoja.jpg

Sohvan ja tuolien etuosan kaareva muoto toi haastetta hommaan. Tilattiin uudet istuinpehmusteet, entiset oli melkoista purua. Muotoilin mattoveitsellä vaahtomuovit parhaan kykyni mukaan mallia apuna käyttäen. Toiselle puolelle istuinpehmustetta laitoin pintapehmusteeksi vanukerroksen ja ompelin lakanakankaasta kiinteän verhoilun pehmusteiden päälle. Pintaverhoiluun ompelin vetoketjun, vaalea kangas likaantuu aina, joten josko istuimet kestäisi edes hetken pidempään siistinä irrotettavuuden ansiosta. Saapa nähdä!

Sohva9.jpg

Sohva8.jpg

Istuinpehmusteiden kankaat piti tietenkin esipestä ja ommellessa ne sitten tahtoi venyä mutkissa sen mitä oli pesussa kutistunut.

Sohva12.jpg

Vaalea yksinkertainen kangas sai puuosat nostamaan leukansa ylväästi pystyyn ja erottumaan edukseen!

Sohva10.jpg

Koristenauha tilattiin Sisustus Muovikum:ilta. Muutamaa tekstiililiimaa kokeilin, mutta ne antoivat helposti periksi kuivumisen jälkeen. Scotch gel glue osoittautui parhaaksi pitäjäksi, nopeimmaksi kuivujaksi ja geelimäisyyden ansiosta oli helppo käyttää, ei luirunnut pitkin kankaita.

Kukkakuvio.jpg


Kalusteet onnellisesti kotonaan ystäväni kauniin vaalean sisustuksen keskipisteenä.

Sohva.jpg

Käytössä kangas päätti sitten hieman venähtää, mutta sehän olisi pitänyt aavistaa kankaan ohuuden takia.

 Taas yksi urakka takana, jonka kauneus vei sydämeni!

Sohva14.jpg