Kauan siinä meni mutta nyt se on valmis! Kasvihuoneprojektia on kestänyt alkutalvesta lähtien kun aloin väsätä suunnitelmaa talon vanhoista ikkunoista.

Kasvihuone5-normal.jpg

Ovikin löytyi aitasta. Nähtävästi se on myös ollut aikoinaan talossamme, koska ulko-ovena on nykyäänkin tismalleen samanlainen ovi ruskeana. Ovea piti lyhentää ja kieroutuneen karmipuun takia se ei ihan vielä mene täysin kiinni, joten siltä osin projekti jatkuu...

Kasvihuone1-normal.jpg

Kasvihuone päätettiin rakentaa ruuvipaalujen päälle ihan omalla lattialla, ei siis maalattiaversiota. Meillä ei näistä paaluista ole aikaisempaa kokemusta joten saa nähdä viekö routa mennessään!

Kattoon olisi pleksi ollut paljon helpompi ja kestävämpi vaihtoehto, mutta kun ikkunoita oli (ja löytyi myöhemmin vielä lisää) niin säästin rahassa sen mitä nyhräsin aikaan ikkunoiden kunnostamisessa. Voihan se olla että jo ensi kesänä joudun ruuvailemaan ikkunat irti ja vaihtamaan pleksiin.

Kasvihuone2-normal.jpg

Paprikat on vielä lyhyenlaisia. Kaksi tainta jätin sisälle keittiöön, samoin kuin kaksi tomaattia ruukuissa. Paremmin taitavat viihtyä siellä näillä ilmoilla. Ensin rakennan kasvihuonetta kuukausitolkulla että vihreillä olisi tarpeeksi valoa ja lämpöä ja sitten näiden helteiden takia saan etsiä levyjä varjostamaan ikkunoita kun ulkonakin on aivan liian kuuma!

Kasvihuone3-normal.jpg

Aamusta tönö on puolivarjossa, ainakin nyt niin kauan kun tontin rajapuut on varjostamassa.

Aikaa ja vaivaa on nähty, välillä iski jo epätoivo kun lapsi kainalossa ei suuria edistysaskeleita ehtinyt tapahtua. Mutta jos routa ei vie ennen kuin kyllästyn kasvien kasvattamiseen niin jatkossa omistan viihtyisän (ja kuuman) kesähuoneen!

Kasvihuone4-normal.jpg

Yläkerran puolivalmiissa makuuhuoneessa (näitä projektejahan meillä riittää talvenkin varalle!) kasvit majaili omaa huonettaan odottamassa. Paremmin kasvaneet kaksi kurkun tainta jätin vielä huoneeseen odottamaan pahimpien helteiden loppumista. Sadon saamisesta en ole yhtään varma tässä vaiheessa kesää, mutta onpahan treenattu ensi kesää varten!