Istahdin pitkästä aikaa ompelukoneen ääreen, kun muistin että on ollut aikomus piirtää kaavat yhdestä aikoinaan paljonkin pitämästäni paidasta. Ohutkankainen paita on jo alkanut uhkaavasti reikiintymään.

Sopivaa kangasta vain ei oikein ollut käden ulottuvilla. Päädyin ruskearaitaiseen palaseen, joka juuri ja juuri riitti tämän paidan ompeluun, kun vähän sovelsin nurjan puolen käänteissä.

Ja paidasta tuli yhtä ihana peruspaita kuin mallipaitakin on. Hihat levenee enemmän kuin kuvasta näkyy ja ne on ommeltu kahdesta kappaleesta. Olisin tehnyt yhdestä, mutta kankaan niukkuus pakotti pitäytymään kaavassa.

Raitapaita.jpg

Olinpa onnistumisesta älyttömän iloinen. Yritin nimittäin aikaisemmin fiksailla tunikaa uuteen uskoon ja pilallehan se meni, tuhosin hauskan pääkallokankaan. Ei taida enää riittää edes kaulaliinaksi.

Ja raitapaidasta riitti iloa yhteen käyttökertaan kun löysin pyykkikonetta tyhjentäessä hirmuisesti kutistuneen ryttyisen möykyn. Enpä yhtään muistanut etten ole kangasta pessyt ennen ompelua.

Kaavat on nyt kuitenkin tallessa, että uutta kangasta etsimään.

 

Jotain ruskeaa kuitenkin sain muutaman kokeilevan yrityksen jälkeen onnistumaan! Itse aloittamani ruisleivän juuri pääsi homehtumaan. Sain ystävän äidiltä valmista juurta ja on hyvää leipää. Ja alkaa jo näyttääkin oikealta leivältä. Juuresta saa kaksi pientä limppuleipää, mutta sitä on hankala leikata ja palaset on aika pieniä. Kokeilin koko taikinan laittamista vuokaan ja avot;

Ruisleip%C3%A4.jpg

Puolet leivästä on jo syöty ennen kuin hoksasin kuvata.