Ompelin Suuri Käsityö -lehden 7/12 ohjeen mukaan helpon lyhythihaisen paidan. Helmassa leveä kuminauha.

paita-normal.jpg

Neuletakin mallin otin vanhasta neuleesta, joka on jo parhaat päivänsä nähnyt. Laskin silmukat suurin piirtein Novitan Kaiku -lankaan sopivaksi. Kirjoitin työn edistyessä ohjetta paperille. Ohje löytyy täältä, jos joku rohkea uskaltaa kokeilla. :)

Neuletakki-normal.jpg

Kokeilin ihan kiinnostuksen vuoksi olkasaumojen ompelua helpottamaan kiinni silitettävää tukikangasta. Leikkasin kankaasta ohuita soiroja, jotka silitin olkasaumoihin nurjalle puolelle ja ompelin saumat kiinni. Ompelu oli helppoa ja saumasta tuli siisti muuten paitsi että valkoinen kangas yrittää harvan neuloksen välistä näkyä oikealle puolelle. Silitin tukikangasta myös hihojen saumakohtaan ja neuleen sivusaumoihin.

Ensimmäistä kertaan ompelin vetoketjun neuleeseen. Silitin tukikankaan etukappaleiden reunoihin nurjalle puolelle, ompelin vetoketjun oikealle puolelle (oikeat puolet vastakkain) ja käänsin ketjun oikein päin nurjalle, niin että etupuolelle ei jäänyt ommelta näkyviin. Ompelin neuleen oikealta puolelta vielä niin että vetoketju asettui paikoilleen eikä yrittänyt kääntyä nurin neuleen etupuolelle.

neuletakki1-normal.jpg