Ala-asteella taisin valita sukkien sijasta lapaset ja joskus yläasteen jälkeen kokeilin ne yhdet sukat neuloa. Enkä toisia sukkia ole sen jälkeen tehnyt. Ahdistaa kun pitää tehdä toinen samanlainen. Aloitin lapasiakin tekemään, mutta purin pois pian varsien valmistumisen jälkeen.
Viime viikon olin sellaisessa työpaikassa, jossa kesken päivän jäi pari tuntia aikaa viihdyttää itseään ja kun tuo vielä siinä vaiheessa kesken ollut villatakki oli liian iso mukana kuljetettavaksi, päätin rohkeasti kokeilla sukkia!
Vihreät sukat halusin jossain vaiheessa tehdä ja langan ostinkin jo ennen joulua odottelemaan rohkeutta aloittaa projekti. Öm, no se varsinainen projekti odottaa kaapissa yksi varsi puoliksi valmiina, varastin siitä langan tähän sukkaan...
Perussukan ohje oli langan vyötteessä, mutta kuvion halusin jääräpäänä suunnitella omasta päästä. Eiköhän tämäkin malli ole jo keksitty, mutta tällaisen sain aikaan.Sen verran meni mönkään, että palmikoiden oli tarkoitus kiertyä vastakkain, eikä samaan suuntaan. Pikkuvika, ei jaksa korjata. Tein ensin pelkkää palmikkoa jonkun 6-7 cm, poimin palmikon alkupäästä saman verran silmukoita ja tein taas 6-7 cm palmikkoa toiseen suuntaan. Tämä liitokohta jäi sukan taakse. Jätin edestä muutamia silmukoita neulomatta, jotta sain palmikkoa vähän kaartumaan alaspäin. Yhdistin palmikot keskeltä toisiinsa, poimin yhtenäisen palmikkoketjun reunasta silmukat, ja aloitin varsinaisen varren neulomisen.
Kantapäästä tuli myös liian pieni, mutta viisaampana seuraavan sukkaparin kanssa. (uskottelen itsellekin että joskus vielä toiset sukat teen)Sain siis noiden taukojen aikana viikossa yhden kokonaisen sukan valmiiksi! Toista en voinut aloittaa samaan aikaan puikkopuutoksen takia. Saa nähdä tuleeko toisesta sukasta saman jalan sukka, (tai saman parin sukka) eli palmikot saattaa kiertää siinäkin samaan suuntaan kuin tässä... Kivempi olis jos ne kiertäis toiseen suuntaan. Jos tämä nyt koskaan sitä paria edes näkee.
Älkääkä käsittäkö väärin, pidän villasukkia lähes päivittäin, tarvitsen niitä ja olen nähnyt aivan ihastuttavia pareja! En väheksy sukkien tekijöitä, päin vastoin. Nähtävästi siksi ettei minusta ole niiden tekijäksi! Ainakaan vielä, ehkä aika tekee tehtävänsä.