Voisinpa syyttää joulukiireitä aikaansaamattomuudestani! Puikot kyllä käy aina kun mahdollista, mutta valmista vain ei tunnu tulevan. Ja sitten ne pienet virheet mitkä huomaan vasta kymmenen kierroksen jälkeen! Voi olla että viime aikoina olen purkanut enemmän kun neulonut.

Ompelukonekaan ei hurjasti ole viime aikoina surrannut. Ei sen jälkeen kun sain tytölle kokopuvun ommeltua. Ja siitähän on jo vierähtänyt tovi. Kuvien otto on ollut haastavaa, ei siksi että tappelisin vanhan kameran kanssa, vaan yritän päästä jyvälle uudesta, ensimmäisestä järkkäristäni. Oon tainnut olla todella kiltisti kun meillä nimittäin joulupukki kävi jo! Tai sitten tuli mitta täyteen kiroilua ja valitusta vanhasta kamerasta...

Nämä kuvat ei hirmuisesti edukseen ole, kun en vielä mitään käsisäätöjä ehtinyt opetella.

DSC_0092.jpg

Kangas on Eurokankaan palalaatikosta heräteostoksena (ja mukana olleen ystävän pienen painostuksen alla) ostettu. Kääntelin ja vääntelin kangasta, kun en osannut päättää mitä siitä tekisin. Päälinen on collegea ja nurja puoli ihanan pehmyttä lyhyttä nukkaa. Hupunkin tein, mutta jätin kiinnittämättä. Puku on hieman monipuolisempi ilman huppua ja varmasti ihan tarpeeksi lämmin.

Resorivaihtoehdot oli vähissä, joko turkoosi tai musta. Tietysti turkoosi kun samanvärisiä örkkejäkin puvusta löytyy. Meinasin vain kääntää hihan- ja lahkeensuut niin että karvapuoli olisi näkynyt ulkopuolelle, mutta olipa todella jouluisen näköinen puku! Päädyin resoreihin. Ja niihinkin tuli reilusti pituutta.

DSC_0096.jpg

Nukkaisen nurjan puolen takia kangas oli todella paksua ommella. Vetoketju ei asettunut ihan niin siististi kuin toivoin. Ja kauluksestakin olisin tehnyt erilaisen, jos en viime tipassa olisi päättänyt jättää huppua pois.

Kangas oli kivemman näköinen ennen esipesua. Siitä irtosi punaista väriä ja niinpä örkkien silmänvalkuaiset hieman punertaa...